Syfte, frågeställning och metod

1. Syfte
Syftet med mitt projektarbete är att göra en kokbok för studenter med näringsrika, lättlagade och prisvärda recept.

Mål
Mina mål med projektet är att jag själv ska få lära mig att laga bra, näringsriktiga maträtter. Även att jag kan bli prismedveten när det gäller mina egna matkostnader i framtiden. Jag har ju många år framför mig som student. Slutprodukten av projektet är en tryckt bok. Att lära mig tillvägagångssättet från grund till en färdigtrycktbok är ytterligare ett mål jag har med projektarbetet.

2. Frågeställning
Hur ska man kunna tillaga prisvärda måltider genom att använda näringsrika råvaror?

(Hur ska boken designas så att den blir intressant att läsa för ”fattiga studenter”?)

3. Metod
För att få svar på min frågeställning, och på så sätt kunna utforma en så komplett kokbok som möjligt behöver jag använda mig av ett par olika metoder för att få information. Slutprodukten av projektet ska som sagt vara en tryckt kokbok.

Boken ska till stora delar utgöras av recept. Därför blir en viktig del av arbetet att leta, jämföra och utforma recept. Måltiderna ska vara smakrika, näringsrika samt prisvärda. Inspiration till recept finns att hitta både i kokböcker samt internet, så som ICA:s hemsida.

I och med att kokboken ska rikta sig till studenter behöver måltiderna hålla sig inom en viss budget. Budgeten är tänkt att ligga på cirka tusen kronor för en månad. För att räkna ut priset för varje måltid behövs en kostnadskalkyl som hjälpmedel, för att få reda på vad varje råvara kostar.

Kokboken ska visa hur näringsrika måltiderna är, och på så sätt visa hur viktigt det är att äta hälsosamt. Därför ska det till varje recept vara en tabell som visar näringsämnena. Alternativt är att näringsämnena i maten samt hälsoinformation får ett eget avsnitt i boken.

För att få reda på studenters matvanor, deras månadsbudget för mat, vilka råvaror de föredrar, med mera ska jag göra en enkätundersökning. Resultatet från undersökningen kommer ligga till viss grund för arbetet med kokboken. Frågorna ska ställas till målgruppen, alltså studenter.

Slutprodukten är en tryckt bok. Måltiderna ska serveras på ett aptitligt sätt, samt fotas. Fotona ska redigeras för att se så bra ut som möjligt. Ett tryckeri ska jag välja, kontakta och till sist skicka in boken till för tryckning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0